Det miljövänliga hemmet

Allteftersom dagens människa blir mer och mer miljömedveten och inser att jorden bör respekteras har den skandinaviska designen blivit alltmer populär även utomlands. Denna rörelse har alltid handlat om harmoni med naturen och omgivningen, vilket är ett perfekt koncept i den ekovänliga människans hem. Material som ull, sten, järn och trä är inte bara miljövänliga utan även vackra och ger det skandinaviska hemmet ett mycket karaktäristiskt och trevligt utseende.

eco-construction-1894026_960_720Vill man göra det lilla extra för planeten kan man till exempel använda sig av glas från återvunnet glas, vilket t.ex Visby Glasblåseri specialiserar sig på. Här är det inte bara materialet man tänker på utan man använder till och med alternativ energi för att värma upp sina lokaler och här produceras bland annat snygga glas och ljusstakar.

Vare sig man vill köpa möbler eller dekorationsföremål är det en god idé att titta efter den officiella Svanenmärkningen, vilket innebär att de framställt på miljövänligaste vis. Det handlar om allt från badrumsskåp till mattor och lampor och utbudet ökar hela tiden, utan att påverka kvaliteten. Man inreder då sitt hem med produkter av material som är återanvända eller framställda utan giftiga kemikalier och energislösande metoder.

Företaget Ljusboden tillverkar snygga, handgjorde ljus av helt organiska material och designerna är inspirerade av djur och natur och passar perfekt in i det nordiskt inspirerade hemmet, samtidigt som man får en mysig atmosfär.

Klippans yllefabrik började som ett ullspinneri år 1878 och tillverkar idag miljövänliga textiler och möbler för heminredning där den skandinaviska designen verkligen kommer till sin rätt. Genom att använda ekologiska ullprodukter i sin formgivning har man lyckats få fram klassiska, nordiska föremål som känns både moderna och traditionella på en och samma gång.

För att sova gott krävs ett rent samvete och då passar ekovänligt på mer än ett sätt. Heminredningsbutiken Bedino specialiserar sig på organiska sängar, täcken och kuddar av lin, bomull, tagel och naturgummi som är både vackra att se på och sköna att sova i.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *